Benvenuti a Favazzinablog

Finalmente, dopo anni che ho in mente di farlo, ho deciso di aprire questo piccolo blog su Favazzina. L'obiettivo è quello di creare una comunità virtuale delle varie persone che negli anni hanno preso parte alla vita della nostra mitica Favazzina in modo che, almeno attraverso internet, possano sentirsi e non perdere i contatti, ma anche quello di scrivere e non dimenticare le varie storie che per tante estati ci hanno fatto morire dalle risate.
Se vi va di partecipare potete contattarmi su skype (mauro.fuca) o scrivere un commento anonimo al blog (scrivete in ogni caso la vostra email) così vi faccio diventare autori del blog e potrete darmi una mano.
Salutamu!
UGRECU

lunedì 10 novembre 2008

LA CULINARIA A FAVAZZINA

Intantu non facimu spiritu pu titulu chì sunnu cosi serii. La gastronomia di un popolo viene ritenuto un fatto culturalmente rilevante; non esprimo opinioni in merito pirchì si ndi futtunu i mia e i chiddu chi penzu.

LA RICETTA: FASHIOLA CA' PASTA IRITALEDDI

Ingredienti per 4 persone: -Fashiola frisca i Sulanu 200 grammi
-Pasta iritaleddi 200 grammi
- Vegetali vari
- Ogghiu i liva ra chiana, sali e pipi q.b.

Preparazione a cura dello chef Popy

A prima cosa s' hannu a scucciuliari i vaiani, tiniti a fashiola e i scorci ratancilli o porcu i Ntoni. Nta nu tianu i terracotta mintiti du cucchiari d'ogghiu e faciti nu suffrittu di cipudda i tropea ropu ca mundastuvu, se inveci siti comu o porcu i Ntoni na mundati chi veni puru cchiù sapurita. Giungiti a fashiola, nu pocu i sarsa i pumaroru e llungati u broru cu du biccheri chini d'acqua i Vizzari (facitavvilla purtari i Malumbra quandu nchiana pi larditi). Bugghiti a focu lentu pi menza iurnata (tantu, chi cazzu aiti a fari?), giustati i sali, pipi, bashilicò, i chiddu chi vuliti e quandu vi pari bbona-densa ma no maccu- calatici a pasta iritaleddi e miscitandu o spissu cucinatila al dente. Sirbitila cadda cu nu filu d'ogghiu i liva a cruru e mbivitivi nu biccheri i vinu i Brancatò. Bon'appetittu.

17 commenti:

romanaccia ha detto...

Figghioli se apre pure questa rubrica dovete farmi sapere la ricetta delle frittelle i mulingiane. Sia chiaro si tratta di una curiosità puramente intellettuale dovuta all'indubbia rilevanza culturale della pietanza in questione.

u'longu ha detto...

M...., scusami, ma i ritaleddi, lisci o rigati ?

Spusiddha ha detto...

M... pasta e fasciola e nu piattu i re, ma nc'è sulu nu problema, aundi cazzu u truvamu chiù u vinu i brancato?

arcade fire ha detto...

liscia longu: scifula megghiu.
Spus hai raggiuni ma non nci nzignasti a Malumbra comu si gisci ma vigna? Magari prima o poi u faci iddu u vinu

georgie ha detto...

IL PRANZO E' SIRBUTO

arcade fire ha detto...

Siti pronti e lucidi nta stu Toro Rosso,chi lubrificanti usati?
:)

Spusiddha ha detto...

M... Malumbra mi rissi chi vindigniau, tra 15 iorna scindu a Favazzina virimu se mu faci assaggiari, poi ti ricu.

u'longu ha detto...

Spusi, quandu l'assaggi, vai chianu, chi Malumbra, mi sa, chi faci citu

Spusiddha ha detto...

Longu virimu chi sappi cumbinari,
se nò ndi cunzamu a nzalata!

arcade fire ha detto...

Longu non è curpa tua: sugnu comu a settimana enigmistica (250 tentativi di imitazione)

trilly ha detto...

w la modestia!

arcade fire ha detto...

Filosofo Longu e poeta Spusidda, chista a sintia non sacciu aundi.
L'ironia è nta vita comu a l'agghiu nta purpetta, senza non avi amuri.

u'longu ha detto...

M...., viri se ti piaci sta colazioni:
pani i ranu i Palarina ancora caddu, stricatu cu l'ogghiu, pumaruru i da banda a sciumara sciaccati cu poco agghiu e bascilicò, alici salati, na fetta i provula.
Da bere birra Raffo ghiacciata
Il tutto rigorosamente prima di novi i matina

Nino u ficonsgi ha detto...

Z. M...u, a ricetta è a numuru uno però u problema è dopu, mi sa chi facimu i fuochi d'artificiu....i botti si sentunu ra Merica...strazzamu i mutanti....:-)

arcade fire ha detto...

Ninu, mi rissi Popy chi quandu a faci pi tia ropu si pigghia na simana i ferii.
Longu ricetta favolosa, ndi ddiccamu i mussa.

georgie ha detto...

ziu bellu, sta Toro Rosso va che è una meraviglia. siamo invasi dai giornalisti, non ti ricu u burdellu.

Popy ha detto...

u chef vi augura buon appetito!mi racc pi dopu finestre aperte e circolo di aria in casa,nn dimenticate 2 fetti i pani rustutu supra a grilia