Intantu non facimu spiritu pu titulu chì sunnu cosi serii. La gastronomia di un popolo viene ritenuto un fatto culturalmente rilevante; non esprimo opinioni in merito pirchì si ndi futtunu i mia e i chiddu chi penzu.
LA RICETTA: FASHIOLA CA' PASTA IRITALEDDI
Ingredienti per 4 persone: -Fashiola frisca i Sulanu 200 grammi
-Pasta iritaleddi 200 grammi
- Vegetali vari
- Ogghiu i liva ra chiana, sali e pipi q.b.
Preparazione a cura dello chef Popy
A prima cosa s' hannu a scucciuliari i vaiani, tiniti a fashiola e i scorci ratancilli o porcu i Ntoni. Nta nu tianu i terracotta mintiti du cucchiari d'ogghiu e faciti nu suffrittu di cipudda i tropea ropu ca mundastuvu, se inveci siti comu o porcu i Ntoni na mundati chi veni puru cchiù sapurita. Giungiti a fashiola, nu pocu i sarsa i pumaroru e llungati u broru cu du biccheri chini d'acqua i Vizzari (facitavvilla purtari i Malumbra quandu nchiana pi larditi). Bugghiti a focu lentu pi menza iurnata (tantu, chi cazzu aiti a fari?), giustati i sali, pipi, bashilicò, i chiddu chi vuliti e quandu vi pari bbona-densa ma no maccu- calatici a pasta iritaleddi e miscitandu o spissu cucinatila al dente. Sirbitila cadda cu nu filu d'ogghiu i liva a cruru e mbivitivi nu biccheri i vinu i Brancatò. Bon'appetittu.
Benvenuti a Favazzinablog
Finalmente, dopo anni che ho in mente di farlo, ho deciso di aprire questo piccolo blog su Favazzina. L'obiettivo è quello di creare una comunità virtuale delle varie persone che negli anni hanno preso parte alla vita della nostra mitica Favazzina in modo che, almeno attraverso internet, possano sentirsi e non perdere i contatti, ma anche quello di scrivere e non dimenticare le varie storie che per tante estati ci hanno fatto morire dalle risate.
Se vi va di partecipare potete contattarmi su skype (mauro.fuca) o scrivere un commento anonimo al blog (scrivete in ogni caso la vostra email) così vi faccio diventare autori del blog e potrete darmi una mano.
Salutamu!
UGRECU
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UGRECU
lunedì 10 novembre 2008
LA CULINARIA A FAVAZZINA
U scriviu: arcade fire u iornu: lunedì, novembre 10, 2008
Argomento: Usanze e riti favazzinoti
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17 commenti:
Figghioli se apre pure questa rubrica dovete farmi sapere la ricetta delle frittelle i mulingiane. Sia chiaro si tratta di una curiosità puramente intellettuale dovuta all'indubbia rilevanza culturale della pietanza in questione.
M...., scusami, ma i ritaleddi, lisci o rigati ?
M... pasta e fasciola e nu piattu i re, ma nc'è sulu nu problema, aundi cazzu u truvamu chiù u vinu i brancato?
liscia longu: scifula megghiu.
Spus hai raggiuni ma non nci nzignasti a Malumbra comu si gisci ma vigna? Magari prima o poi u faci iddu u vinu
IL PRANZO E' SIRBUTO
Siti pronti e lucidi nta stu Toro Rosso,chi lubrificanti usati?
:)
M... Malumbra mi rissi chi vindigniau, tra 15 iorna scindu a Favazzina virimu se mu faci assaggiari, poi ti ricu.
Spusi, quandu l'assaggi, vai chianu, chi Malumbra, mi sa, chi faci citu
Longu virimu chi sappi cumbinari,
se nò ndi cunzamu a nzalata!
Longu non è curpa tua: sugnu comu a settimana enigmistica (250 tentativi di imitazione)
w la modestia!
Filosofo Longu e poeta Spusidda, chista a sintia non sacciu aundi.
L'ironia è nta vita comu a l'agghiu nta purpetta, senza non avi amuri.
M...., viri se ti piaci sta colazioni:
pani i ranu i Palarina ancora caddu, stricatu cu l'ogghiu, pumaruru i da banda a sciumara sciaccati cu poco agghiu e bascilicò, alici salati, na fetta i provula.
Da bere birra Raffo ghiacciata
Il tutto rigorosamente prima di novi i matina
Z. M...u, a ricetta è a numuru uno però u problema è dopu, mi sa chi facimu i fuochi d'artificiu....i botti si sentunu ra Merica...strazzamu i mutanti....:-)
Ninu, mi rissi Popy chi quandu a faci pi tia ropu si pigghia na simana i ferii.
Longu ricetta favolosa, ndi ddiccamu i mussa.
ziu bellu, sta Toro Rosso va che è una meraviglia. siamo invasi dai giornalisti, non ti ricu u burdellu.
u chef vi augura buon appetito!mi racc pi dopu finestre aperte e circolo di aria in casa,nn dimenticate 2 fetti i pani rustutu supra a grilia
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